Tündérházak. Csak tündéreknek!

Tündérházak. Csak tündéreknek!

Itthon is egyre felkapottabb az a kedves szokás, hogy a szerte-széjjel röpködő tündéreknek otthont építsenek a helyiek. Mert ugye a legenda szerint, ha valaki a kertjében igényes szállásról gondoskodik, nem sokáig kell várnia, hogy saját tündére legyen. Annak nyilvánvaló előnyeivel.

A tündérház építés legfontosabb alapszabályai:

  • A méretet igazítsuk a lakóhoz! Mi sem szeretnénk túl kicsi, vagy éppen túlzóan nagy házban élni.
  • Használjunk természetes, kertben, erdőben talált alapanyagokat! A tündérek a jelek szerint natúr barát környezetben érzik jól magukat. Jól jöhet minden: makk, dió, moha, kisebb-nagyobb faág, levél, kavics. A nyílászárókhoz égessünk ki agyagot, vagy ha értünk hozzá, faragjunk bátran mesterművet!
  • Keressünk félreeső, nyugalmas helyet! Mivel a tündérek nem szeretik a feltűnést, keressünk számukra egy árnyas faodút, vagy a tájba simuló kődarabot.
  • Eresszük szabadjára a fantáziánkat! Ha már egyszer képzeletbeli sokak számára láthatatlan lénynek építünk otthont, ne fogjuk vissza magunkat.

A saját bejáratú tündér beszerzésén túl a tervezéssel és építkezéssel meglehetősen értékesen tölthetünk el időt utódainkkal.

És ha kész a ház? Nincs más dolgunk, csak várni a lakó érkezésére. A félreértések elkerülése végett az egyéb karbantartási és állagmegőrzési munkákról érdemes azonnal megállapodni a tündérrel. Ha belefér, a legjobb, ha átvállaljuk ennek terheit. Már csak a további móka kedvéért.

Kata és fia, Ármin zseniális megoldása! Nagyon szeretjük!

tund

tund1

 

További, ismeretlen építészek munkái.

tund2

tund3

tund4

tund5

Te is készítettél már tündérlakot? Küldd el a fotóját kommentben, vagy tedd ki az Ingatlanbazár facebook oldalára!