Ingatlan, eladó ház, 300 m2, 83.000.000 Ft Rétság kistérség, Tereske

Ár:

Kattintson, nézze meg hitelajánlatainkat!

83.000.000 Ft
Hirdetés típusa:
Eladó, Ház
Elhelyezkedés:
Tereske
Ház típusa:
Családi ház
Alapterület(m2):
300
Telek terül.(m2):
16000
Szobák száma:
6
Félszobák száma:
2
Fűtés típusa:
Egyéb fűtés

 Leírás:


LEGYEN SAJÁT KÚRIÁJA!

A helyiek utolsó földesuruk után Barcza kúriaként emlegetik ezt a 16.000 nm kerttel körbeölelt, 300 nm lakótérrel, és 150 nm csontszáraz pincével rendelkező épületet, amit azonban a Frideczky család építtetett az 1700-as évek elején barokk stílusban. 1830-ban a kor stílusának megfelelően homlokzatát klasszicista stílusúvá alakították át.

A modern kori felújítás legnehezebb része az elmúlt években befejeződött, így Önnek már csak lakájossá kel tennie ezt a szép kúriát, mely Budapesttől alig 68 km-re, a Cserhát festői dombjai közt várja, Tereskén!

A felújítás során törekedtek az eredeti hangulat megőrzésére, ugyanakkor az épület hosszú időre szánt állékonyságának biztosítása érdekében a legmodernebb technológiákat alkalmazták. Így például a keresztboltozatok teherviselését vasbeton födém építésével csökkentették, míg fölötte, acéltraverzekre támaszkodik az eredetivel megegyező kontyolt sátortető. Ez a megoldás rendkívüli tartósságot biztosít a tetőszerkezetnek, ugyanakkor ennek köszönhetően a tetőtér teljes területén beépíthetővé, azaz hasznosíthatóvá vált!

A fogadó szinten 8 keresztboltozatos helyiség található, és itt kerültek kialakításra a szociális, kiszolgáló helyiségek is. A tetőtér jelenleg egybenyitott területén további 6-8 szobát, és közösségi teret, szociális helyiségeket lehet kialakítani.

A kúria alatt két, külön-bejáratú, kőboltozatos kapukon át megközelíthető, a földszint emelt térszintje miatt szintén jól hasznosítható, keresztboltozatú pince található, mely ennélfogva funkcionális szétválasztásra ad lehetőséget. Pl. különtermek, étkező, és kiszolgáló helyiségek, kazánház.

Mivel az egész ingatlan alápincézett, és megfelelően szigetelt, a lakóterek is szokatlanul szárazak, a régi épületekre jellemző dohszag, vizesedés elő sem fordul egyik helyiségben sem.

Ekkora alapterületű épületet ilyen áron ma fel sem lehetne építeni, ráadásul a Műemlékvédelemmel szokásos csatározáson már túl van az épület, így kifejezetten kedvező áron juthat most hozzá. Budapesti lakóingatlanokat értékegyeztetéssel beszámítunk.

Az ingatlan a főútról közvetlenül megközelíthető, gyakorlatilag a település centrumában található, méretéből adódóan még is jól szeparált.

Az ingatlan minden közművel rendelkezik, tehermentes, folyamatosan karbantartott, csupán birtokba kell venni.

A tetőtér egyedi kialakításával akár családi rezidenciának, akár vendégfogadásra alkalmas helynek, panziónak, vagy a térség gazdag vadállományára tekintettel akár vadászkastélyként is jól hasznosítható.

NOS...
LESZ SAJÁT KÚRIÁJA??? ...TOVÁBBI, TÖBB EZRES INGATLAN KÍNÁLAT: www.gdn-ingatlan.hu - GDN azonosító: 118778

Az ingatlanbazar ajánlata

Egyéb információ:

Ingatlan állapot:
Felújított
Kilátás:
Panorámás

Extrák:

Erkély
Kert

Hasonló ingatlanok a környéken

Érdekli az ingatlan? Kérdése van?

Hívja fel:

+36 30 984 8836
Telefonáláskor hivatkozzon az alábbiakra:
Ügynökségi azonosító: 118778
IB azonosító: 8972793

Vagy érdeklődjön emailben:* - szükséges mező