Ingatlan, eladó telek, 2.320 m2, 160.395.000 Ft Csepreg kistérség, Csepreg

Ár:

Kattintson, nézze meg hitelajánlatainkat!

160.395.000 Ft
Hirdetés típusa:
Eladó, Telek
Elhelyezkedés:
Csepreg
Alapterület(m2):
2320
Telek típusa:
Egyéb telek

 Leírás:

Referenciaszám: BI000023


Az osztrák határhoz közel, kivételes lehetőségekkel bíró kastélyépület 2 hektáros ősfás telken ,plusz 2 villaépülettel , Bükfürdő mellett eladó. A terület összközműves, az épületek statikailag príma állapotúak. A település rendezési terve számtalan ötletnek ad teret:
-szálloda,apartmanház,vendéglátás
-idősek otthona
-lakások
-oktatási vagy egészségügyi létesítmény
-egyéb intézmény stb.

Helyszín:
Csepreg Vas megye északi részén, az osztrák határtól 10 km-re, Bük szomszédságában fekszik. A környező nagyvárosok (Bécs, Prága, München) néhány órás autóúttal elérhetők. Maga a kisváros, csendes, nyugodt, a nehézipar a településre nem jellemző. A terület kedvező adottságokkal rendelkezik, a kastély nagy parkja, ligetszerű környezete ideális a tervezett funkcióhoz, emellett a városka főtere nemrég lett felújítva. Csendes, nyugodt környezetet biztosít az ide költöző időskorúaknak. A tervezett épület minden funkciót, szolgáltatást magába foglal, ami a jellegéhez szükséges.

A múlt:
A Kanizsai család későközépkori, először 1509-ben említett várkastélya 1532-től a Nádasdyaké, később a Draskovich, majd 1884-ig a Jankovich családé. Klasszicista átépítése 1808-1811 között Hild Vencel nevéhez fűződik. Jankovich Gyula gróf eladta a bécsi Schöller cukorgyárnak, később járási szolgabíróság működött falai közt.

Egy alternatív jövőkép:

A jelenleg funkció nélküli kastély a jövőben idősek otthonaként működne. Az épület és a környezete méreteiből adódóan 30 db lakóegység kialakítása tervezett. A pinceszinten kapnak helyet a kiszolgáló funkciók mellet a kényelmi funkciók is, úgy, mint szauna, szolárium, masszázs helyiségek.
Az épület földszintjén 7 db lakóegység elhelyezése tervezett, emellett közösségi helyiségek, társalgó, könyvtár, étterem funkciók is megtalálhatóak itt. Az első emeleten további 12 db lakosztály tervezett. Itt a közösségi helyiség mellett egy imaterem is helyet kap. A most még üresen álló tetőtér is hasznosításra kerülne, itt további 11 db lakóegység kialakítása tervezett. A szobák különböző méretűek és kialakításúak a 22-46 m2 -ig. Az egységek különböző elrendezésben, egy és két fős változatokban, egyedi igények szerint kerülnek kialakításra. A szobák akadálymentesen megközelíthetőek, és néhány lakosztály kifejezetten a mozgássérülteknek készül.
Az épületet egy 2 hektáros, ősfás, ligetes park veszi körül, parkjában további villa épületek találhatóak. Az adottságok a tervezett profil tökéletes megvalósítását teszik lehetővé.

Szükség esetén a teljes tervdokumentáció rendelkezésre áll !!

Az ingatlanbazar ajánlata

Egyéb információ:

Érdekli az ingatlan? Kérdése van?

Hívja fel:

+36 70 469 3639
Telefonáláskor hivatkozzon az alábbiakra:
Ügynökségi azonosító: BI000023
IB azonosító: 9596018

Vagy érdeklődjön emailben:* - szükséges mező